En rigtig 80′ klassiker, men stadig velsmagende!
Bør stå på ethvert amerikaner grillbord, den friske og lette smag, passer perfekt til de tunge grillede bøffer og lignende grill.
- 4 stor håndfulde sprød salat
- 2 stor håndfulde grønne druer
eller rød, eller ½ and ½ - 3 stængler bladselleri
- 2 stor håndfulde valnøddekerner
- 1 lille bundt bredbladet persille
- 1 saftigt æble
- 150g blåskimmelost
Dressingen: - 2 stor tsk. dijonsennep
- 4 spsk. hvidvineddike
- 2 store spsk. yoghurt
- jonfruolivenolie
- salt og peber
Salatbladene skyldes grundigt, slynges tørre, og rives i mindre stykker.
Skær vindruerne i halve, fjerne kerner hvis der er nogen.
Snit bladsellerien i fine strimler.
Salatblade, vindruer og bladselleri blandes sammen i en skål.
Hak valnødder groft, og tørrist dem på en pande. De må ikke brænde på, så ryst panden med jævne mellemrum.
Æblet skæres i tynde strimler.
Nip persillen, de tynde stængler gemmes. Hak persillebladene.
Halvdelen af valnødderne og persillebladene vendes i salaten.
Dressingen:
Hak de fine stængler fra persillen, meget fint. kommes i et stor glas med låg, eller andet der kan lukkes tæt.
Tilsæt sennep og eddike, og kom ca. 3 gang så meget jomfruolivenolie i glasset.
Rør det hele sammen, tilsæt Yoghurten.
Sæt låg på glasset og ryst dressingen godt sammen. smages til med salt og peber.
Anretning:
Salaten overhældes med dresingen, ikke for meget, kun så det lige bliver fordels ud over det hele.
Vend rundt i salaten, brug gerne hænderne.
Æblestrimler og de resterende valnødder drysses ud over salaten.
Osten skæres i små bidder, og fordeles ud over, til sidst for salaten lige et strint olivenolie.
Servere den overskydende dressing ved siden af.
amerikansk – salat – grill –