Gazpacho

Kold spansk tomatsuppe
Opskriften passer pænt til 4 personer.
Serveres koldt (lige fra kølskabet), så skal laves mindst 3 tier før, for at kunne køle ned.

  • 3 skiver hvidt brød
  • vand
  • 600g store tomater
  • ½ agurk
  • ½ grøn peberfrugt
  • ½ løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3/4 dl olivenolie af god kvalitet
  • 4 spsk. sherryeddike, kan erstattes af rødvinseddike
  • salt og pebee

Smager nok alle bedst på en varm dag, men kan sagtes spises året rundt.

Serveres med crouter,
Hvis man ønsker mere fyld kan man toppe med hvad man har, men bedste er f.eks. noget skinke, eller kogt hakkede æg.
kan også bare gives med hakket tomat, agurk eller peberfrugt.

Fjerne skorperne fra brødet, skær det i grove firkanter og ligt det i lidt vand så det bliver udblødt.
Skær tomater i store stykker, skræl agurk og fjerne kerner, skæres i grove stykker, rens peberfrugt for kerner og skær den i grove stykker.
Alle grønsager og brød blendes, gerne i en foodprocesser, sammen med lidt vand, olie og eddike. Bled til den er helt flydende, smag til med salt og peber. Stilles i køleskab mindste 3 timer.
Ønskes en helt glat suppe, kan den gnides gennem en sigte.
Syntes dog den lidt rustikke udgave “fylder” mere.

spansk – kold suppe – sommer –