En suppe der skal serveres i små portioner, og gerne med et stykke daggammelt ciabattabrød til, bruges til lige få den sidste suppe af tallerkenen.
- 300g karl-johan svampe, ordnede
- 2 stk. skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- ½ l. hønsebouillon
- 2½ dl. madlavningsfløde
- olie til stegning
- salt og peber
Karl-Johan svamp er ikke bare en svampeart, men er en lille gruppe af svampe, de mest almindelige er Spiselig rørhat og Sommer-rørhat. De smager helt ens.
Svampene skæres i skiver, store svampe deles i mindre stykker.
Løg og hvidløg ristes hurtigt i olien, de må ikke tage farve.
Svampestykkerne tilsættes ristes godt af, de skal lige begynde tage farve, og en liflig duft af svampe stiger op fra gryden/panden.
Tag nogle pæne svampestykker fra til pynt!
Bouillon hældes ved, smid et par kviste timian i suppen. Kog ved middel varme i 15-20min.
Suppen blendes grundigt, den skal være helt glat. Tilsæt fløde, kog igennem så suppen har rette konsistens.
Smag til med salt og peber.
Pynt med svampestykkerne der blev taget fra.

efterår – svampe –