En dejlig cremet suppe der skal nydes “brændende” varm.
Rigtig dejlig efter dagens svampetur.
- 400g østershatte, renset og ordnet
- 2 skalotteløg
- 20g smør
- 1 spsk. hvedemel
- 1 l. hønsebouillon
- 2 dl. piskefløde
- 2 dl. hvidvin, tør
- salt, peber, muskatnød
- Kørvel, til pynt

Fjerne den træge del af stokkene, og skær hattene i mundrette stykker.
Skalotteløgene halveres, skæres i tynde skiver. Svitses kort i smørret.
Tilsæt svampene, svits dem med i 3-5 min.
Drys mel over svampene, under omrøring, bag igennem.
Kom bouillonen ved svampene lidt af gangen, skal hele tiden røres/piskes helt glat inden næste gang kommes i (som ved en opbagt sovs).
Tilsæt hvidvinen. Småkoges 15min.
Smages til med salt, peber og muskatnød.
Tilsæt piskefløden, kog ind til rette konsistens.
Pyntes med hakket kørvel!
svampe – efterår –