Svampesuppe med østershatte – cremet

En dejlig cremet suppe der skal nydes “brændende” varm.
Rigtig dejlig efter dagens svampetur.

  • 400g østershatte, renset og ordnet
  • 2 skalotteløg
  • 20g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 l. hønsebouillon
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 dl. hvidvin, tør
  • salt, peber, muskatnød
  • Kørvel, til pynt

Fjerne den træge del af stokkene, og skær hattene i mundrette stykker.
Skalotteløgene halveres, skæres i tynde skiver. Svitses kort i smørret.
Tilsæt svampene, svits dem med i 3-5 min.
Drys mel over svampene, under omrøring, bag igennem.
Kom bouillonen ved svampene lidt af gangen, skal hele tiden røres/piskes helt glat inden næste gang kommes i (som ved en opbagt sovs).
Tilsæt hvidvinen. Småkoges 15min.
Smages til med salt, peber og muskatnød.
Tilsæt piskefløden, kog ind til rette konsistens.
Pyntes med hakket kørvel!

svampe – efterår –