Tomatsuppe

Selv fortrækkes en suppe med friske tomater.
En enkel opskrift på tomatsuppe, nem og forholdsvis hurtig.
Denne smager dog af mere end en dåse Heinz

  • 75g løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200g pore
  • olivenolie til stegning
  • 150g gulerødder
  • 150g kartofler
  • 1 dåse tomater, hakkede
  • 7dl grønsagsbouillon
  • 3 spsk. tomatkoncentrat ( 1 dåse med 140g)
  • salt peber
  • 3dl mælk (eller fløde)
  • basilikum – oregano


Hvis der ryger en dåse Heinz i gryden, ja det sker, kommer der enten pasta eller kødboller i som fyld.
Det behøver denne tomatsuppe ikke.
servere den blot med lune flutes eller kuvertbrød.

Løg og hvidløg hakkes, pore snittes i tynde skiver, svitses i 2 spsk. olie.
Gulerødder, kartofler, hakkede tomater, bouillon og tomatpure tilsættes.
Det hel småkoger 20 – 30 min. kartofler skal være møre.
Blendes grundigt. Tilsæt mælk, og kog igennem.
Smag til med salt og peber, og basilikum og oregano.

sommer – grønsager –