En hurtig gang tomatsuppe, enkel g nem at lave.
Kan evt. tages med ud i sneen på termokande, og så bare nydes varm med en skefuld cremefraiche på toppen.
Smager selvfølgelig bedst med friske tomater direkte fra drivhuset, men hen på vinteren er det lidt nemmere med dåse tomater.
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 hakkede løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. paprika
- 2 spsk. tomatpure koncentreret
- 1 kvist timian
- 2 laurbærblade
- 1l. grønsagsbouillon
- salt og peber
- cremefraiche til toppen!
Løg og hvidløg ristes ved middel varme i olien til de er bløde, de må ikke tage farve.
Tilsæt paprika og tomatpure, svitses kort af.
Tomaterne, bouillon, timian og laurbærbladene kommes ved.
Det hele varmes langsom op, koger under låg ved svag varme i 10-15 min.
Timiankvist og laurbærblade fjernes, Suppen blendes helt glat, gives et kort opkog og smages til med salt og peber.
Nydes med det sammen eller kommes på forvarmet termokande.
Husk at top suppen op med Cremefraiche.
italiensk – suppe – efterår – vinter –