Marinader – et udvalg

Kød der får lov ligge i en marinade smager bare af mere, og er mere friskt i smagen. Marinader kan også bruges til pensling af kød til grille, hvor kødet pensles umiddelbart før det kommes over varmen.

Marinade til pensling af kød på grillen.
1 spsk. frisk rosmarin, hakket
1 spsk. frisk timianblade
1 fed hvidløg
2 dl olivenolie
Alt for en tur i blenderen.

Marinade til diverse kød.
1 spsk. dild
1 spsk. persille
1 fed hvidløg
saft og reven skal af en citron
1 nip salt
2 dl olivenolie
Alt får en tur i blenderen.
Kødet marineres i 24 timer
.

Marinade til koteletter.
1 spsk. sennep
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, presset
saft af ½ citron
Alt røres sammen, kødet trækker mindst 1 time, meget gerne længer.

Marinader til stege.
1 bundt basilikum, hakket
2 fed hvidløg, presset
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. balsamico
saften af ½ citron
Alt blandes, marinerer natten over.

Nemmeste måde marinerer kød på er ved komme det i en passende størrelse frostpose, hælde marinaden ved, masser marinaden rundt på kødet. Ligges på køl, og vendes en gang i mellem.

grill – kød -steg – tilbehør –