Lidt sundere når det er hjemmerørt. Smager bedre, og så kan man varierer på smagen.
- 2 æggeblommer
- 5 dl. olie, smagsneutral. Vindruekerneolie er god, men det bestemmer man selv.
- 4 tsk. eddike. lys. hvidvinseddike er god.
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
- et drys peber
VIGTIGT at alle ingredienser skal være samme temperatur, så lad endelig alt stå ude på køkkenbordet mindst en time inden tilberedningen.
Tilsæt evt. smagsgivere i form af krydderurter ellen krydderier.
F.eks. dild, fennikel, estragon (min favorit), paprika, kun fantasien sætter grænser.
Æggeblomme kommes i blenderen, alle andre ingredienser, undtagen olien tilsættes. Gives et hurtigt “bled” så det er rørt sammen.
Olien tilsættes langsomt, i en tynd stråle, under konstant blendning.
Når den begynder tykne, kan olien tilsættes lidt hurtigere.
Hvis mayonnaisen ikke virker tyk, tilsættes mere olie, hvis den virker for tyk tilsættes en lille smule eddike.
Smag til med salt, peber og citronsaft.

frokost – dressing – tilbehør –