Smager bare “himmelsk” til gode oste.
Eller måske til en stykke oksesteg!
Hurtigt og nemt, uden det store arbejde, men skal lige stå trække over natten!
- 200g svesker
- 1½ dl rødvin
- 6 nelliker
- 6 enebær
- 12 peberkorn
- ½ dl balsamico
- ½ dl vand
- 1 stang kanel
- 150g rørsukker
Nelliker, peberkorn og enebær kommes i en tepose som lukkes omhyggeligt.
Rødvin. balsamico, vand og sukker i kog, kog til sukkeret er opløst.
Kom teposen, svesker og kanel i massen. Kog op igen.
Sluk for blusset og lig låg over. Lad det hele stå trække til næste dag, eller 8-10 timer.
Fisk teposen op af massen. Det øvrige bringes i kog, og stå simre uden låg til massen er kogt ind til en sirup.
Fyldes på skoldede glas, og får lov køle af ………………
sirup – ost –