Svesker i rødvinslage

Smager bare “himmelsk” til gode oste.
Eller måske til en stykke oksesteg!
Hurtigt og nemt, uden det store arbejde, men skal lige stå trække over natten!

  • 200g svesker
  • 1½ dl rødvin
  • 6 nelliker
  • 6 enebær
  • 12 peberkorn
  • ½ dl balsamico
  • ½ dl vand
  • 1 stang kanel
  • 150g rørsukker

Nelliker, peberkorn og enebær kommes i en tepose som lukkes omhyggeligt.
Rødvin. balsamico, vand og sukker i kog, kog til sukkeret er opløst.
Kom teposen, svesker og kanel i massen. Kog op igen.
Sluk for blusset og lig låg over. Lad det hele stå trække til næste dag, eller 8-10 timer.
Fisk teposen op af massen. Det øvrige bringes i kog, og stå simre uden låg til massen er kogt ind til en sirup.
Fyldes på skoldede glas, og får lov køle af ………………

sirup – ost –