Denne pure bliver ikke så tyktflydende som købepure, men der er smag på.
- 2 kg modne tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 8 grene timian
- 3-4 fed hvidløg
- 2 stk. lauerbærblade
- 10g salt
- 10g sukker
- 4 stk. peberkorn, knust
- ½ dl eddike
- 2 tsk. atamon
Opskriften giver 3/4 til 1 liter pure.
Tomaterne skylles og tørres. Skæres i mindre stykker.
I en stor gryde koges tomater med alle ingredienserne, undtagen atamonen. Koges under låg for lav varme i 45-60min.
Fiske timian og laurbærblade op. Massen presses gennem sigte, og der skal presses til så næsten alt kommer igennem.
Den siet masse kommes i gryde, koger uden låg til det er reduceret til 2-3del til 1/2del.
Tages af blusset, atamonen røres i, hældes på skoldede glas der lukkes til med det samme.
Opbevares køligt og mørkt.
tilbehør – tomat – frugt –