Dejligt tilbehør til tunge stege.
Passer vel til 6 personer som tilbehør.
- ½ stk. knoldselleri
- 300 g rosenkål
- 50g hasselnødekerner
- 1 liter vand
- 1 tsk. groft salt
- 15 g smør, til stegning
- Friskhakket persille, til pynt
Hasselnøddekerner hakkes groft, og ristes af i tør gryde ved middelvarme under stadig omrøring, gives 5 min. Tages op!
Selleri skæres i stænger, rosenkål halveres. De koges i letsaltet vand ved kraftig varme, bare i 3 min., der skal stadig være “bid” i grønsagerne. Dryppes af i en sigte. Smelt smørret uden det bruner, svits grønsagerne, under omrøring i 3-5 min. drysses med salt.
De stegte grønsager kommes i en skål. Hasselnødder og persille vendes i, smag evt. til med salt.
grønsager – vinter –