Vintergrønsager

Dejligt tilbehør til tunge stege.
Passer vel til 6 personer som tilbehør.

  • ½ stk. knoldselleri
  • 300 g rosenkål
  • 50g hasselnødekerner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 15 g smør, til stegning
  • Friskhakket persille, til pynt

Hasselnøddekerner hakkes groft, og ristes af i tør gryde ved middelvarme under stadig omrøring, gives 5 min. Tages op!
Selleri skæres i stænger, rosenkål halveres. De koges i letsaltet vand ved kraftig varme, bare i 3 min., der skal stadig være “bid” i grønsagerne. Dryppes af i en sigte. Smelt smørret uden det bruner, svits grønsagerne, under omrøring i 3-5 min. drysses med salt.
De stegte grønsager kommes i en skål. Hasselnødder og persille vendes i, smag evt. til med salt.

grønsager – vinter –