Henkogte tomater

Disse tomater kan bruges i stedet for dåsetomater.
Når man bliver træt af tomaterne fra drivhuset hen over sommeren, er det tid at gemme til vinteren.
HUSK! Alt syltet og lignede sager skal stå køligt og mørkt.

  • 2 kg tomater
  • 1 spsk. salt
  • 4 dl. olivenolie, ca.
  • 3 fed hvidløg
  • frisk rosmarin
  • 1 stk. chili

Olien er en glimrende dressing, hvis der bliver noget til overs fra brugen af tomaterne.

Skyld tomaterne grundigt i koldt vand.
Sylteglas skoldes grundigt.
Tomaterne deles i halve, meget stor tomater i kvarte.
Det hele presses god ned i de skoldede glas, det er vigtigt at det hele bliver dækket af olien.
Glassene bages ved 120grC., evt. i bradepande med lidt vand i bunden, 2 timer, olien skal begynde boble. Låget på glassene må kun ligge løst over, eller kan glassene revne. Lad gerne (ikke nødvendigt) glassene køle af i den slukkede ovn med åben ovndør.

tomater – henkogning – syltetøj –