Agurkesalat

Smager dejlig til en hakkebøf, på hotdogs, som surt til en steg, eller bare på en god ostemad.

  • 2 stk. agurker
  • 1 skalotteløg eller lille rødløg
  • 1 spsk. hakket dild
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 2 dl lagereddike
  • 1 tsk. atamon

Man kan undlade atamonen og at koge lagen op, så er agurkesalaten kun holdbar 2 uger i køleskab.

Agurkerne snittes meget tyndt, dild hakkes, skalotteløg hakkes fint. De tre ting blandes godt i en skål. Eddike, sukker og salt koges langsomt op, gives kort opkog, tages af varmen og tilsættes atamon.
Agurker kommes i rengjort, skoldede glas, eddiken hældes over, eddiken skal dække agurkerne helt, lukkes omgående til.
Kan spises næste dag!

grønsager – tilbehør – grønt – salat –