Laves dagen før den skal bruges. Har den fået lov stå trække er der mare smag til stede i den. Er bedst kold!
- 2 dl. hvidvinseddike
- 100 g sukker
- 1 stk. løg
- 1 spsk. salt
- 500 g rabarber, ordnede
- 1 dl. rosiner
- 1 stk. æble
- 1 tsk. sennepspulver
- 1 tsk. cayennepeber
Hvis man syntes chutneyen virker for tynd, kan den jævnes med lidt kartoffelmel rørt ud i vand.
Skær rabarber i 1 cm. lange stykker (er de meget tykke, skæres deles de på langs). Skræl æblet, fjerne kernehus, og skær det i firkanter. Pil og hak løget.
I en gryde koges lage, af eddike, sukker, salt og løget, under omrøring, kog til sukker og salt er helt væk i væden.
Tilsæt rabarber, æblet, rosiner og sennepspulver.
Kog ved middel varme i 5 min.
Rør cayennepeber i, og smag til.
forår – syltning – grønsager – dansk –