Ribsgele

Er bare så godt pisket i brune sauce, eller bare som tilbehør til stege.
Også helt uundværligt på æblekagen.

  • 1 kg ribs
  • 2 dl vand
  • 750g sukker pr. liter siet saft

Har men ikke en saftpose kan en meget tæt si bruges. Et rent viskestykke, der er vasket uden skyllemiddel kan også bruges.

Bærrene ribbes, og skyldes forsigtigt under rindende vand.
Bær og 2 dl. vand bringes i kog, koger for middel varme i 15 min.
Massen hældes i saftpose, med en skål under, afdryppes i mindst 6 timer, pres evt. det sidste saft ud med en slev.

Saften måles og kommes i gryde, tilsæt 750g sukker pr. liter saft.
Koges i 20min., kan give lidt skum på toppen som skal fjernes med en ske.
Saften skal “falde tungt” fra sleven.
Hældes på skoldede, atamon skylede glas. Lukkes til når de er helt afkølet!

dansk – syltetøj – gele – steg – sauce –