Hvis der er flere rabarber end man lige kan nå spise som kompot eller grød, er dette en dejlig mulighed for gemme lidt af forårets smag til senere på sommeren.
Brug rabarberne som kompot, eller mad du ellers ville give syltede agurker eller asier til.
- 500 g rabarber stilke
- 500 g rørsukker
- 5 dl eddike
- salt og peber
![](https://usercontent.one/wp/opskrifter.adippe.dk/wp-content/uploads/2022/06/20220605_115422-1-894x1024.jpg)
Skyld rabarberne grundigt, snit dem i 0,5 til 1 cm tykkelse alt efter hvor tykke de er.
Skold og skyld glas med atamon.
Fyld de snittede rabarber i glassene.
Kog en lage af eddike, vand og rørsukker tilsat lidt salt og frisk kværnet peber.
Når sukkeret er smeltet skal det blot op koge et øjeblik. Den kogt lage hældes over rabarberne.
Lukkes til!
Gemmes mørkt og køligt.
dansk – forår – syltning – rabarber – sommer –