Syltede rødbeder

Rødbeder kan bruges rå i salater eller på andre spændende måder, men syltede er nu en gang bare dejligt, om det så er på en leverpostejmad, eller til en gang biksemad.

  • 2 kg. rødbeder
  • 1 stk. peberrod
  • ½ l. vand
  • ½ l. lagereddike
  • ½ kg. sukker
  • 1 spsk. peber
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 7 stk. stjerneanis

Syltelagen kan også bruges til f.eks. agurker eller små løg.

Syltelagen har masser af smag, man er velkommen til skære ned på krydderierne hvis man vil.

Rødbederne koges i rigelig vand i 30 min. til 60 min. afhængigt af størrelsen, tag, hvis det er muligt, beder af samme størrelse. Når de er kogt kommes de direkte i rigeligt koldt vand. Skindet kan nu gnides af rødbederne, er der mærker eller “tørre” punkter skæres dette væk.
Sylteglassene skoldes grundigt.
Rødbederne skæres i skiver, kommes i de skoldede glas sammen med et stykke peberrod.
Vand, sukker, eddike og krydderier koges i gryde, når sukkeret er helt smeltet hældes lagen over rødbederne.
Glassene lukkes til med det samme, stilles til afkøling.

syltetøj – rødbede – henkogning – tilbehør –