Rødbeder kan bruges rå i salater eller på andre spændende måder, men syltede er nu en gang bare dejligt, om det så er på en leverpostejmad, eller til en gang biksemad.
- 2 kg. rødbeder
- 1 stk. peberrod
- ½ l. vand
- ½ l. lagereddike
- ½ kg. sukker
- 1 spsk. peber
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 spsk. sennepsfrø
- 7 stk. stjerneanis
Syltelagen kan også bruges til f.eks. agurker eller små løg.
Syltelagen har masser af smag, man er velkommen til skære ned på krydderierne hvis man vil.
![](https://usercontent.one/wp/opskrifter.adippe.dk/wp-content/uploads/2021/09/20210912_141733-1024x576.jpg)
Rødbederne koges i rigelig vand i 30 min. til 60 min. afhængigt af størrelsen, tag, hvis det er muligt, beder af samme størrelse. Når de er kogt kommes de direkte i rigeligt koldt vand. Skindet kan nu gnides af rødbederne, er der mærker eller “tørre” punkter skæres dette væk.
Sylteglassene skoldes grundigt.
Rødbederne skæres i skiver, kommes i de skoldede glas sammen med et stykke peberrod.
Vand, sukker, eddike og krydderier koges i gryde, når sukkeret er helt smeltet hældes lagen over rødbederne.
Glassene lukkes til med det samme, stilles til afkøling.
syltetøj – rødbede – henkogning – tilbehør –