Syltede rødbeder – den enkle

En enkelt syltning, med rødbeden i centrum.

  • 1 kg rødbeder
  • ½ l. lagereddike
  • 250 g sukker
  • 5 hele nelliker
  • ½ tsk. atamon
  • 4 cm peberrod, skrællet

Rødbederne vaskes. Koges i rigeligt vand, 1 time. Kom rødbederne i koldt vand, skindet gnides af. Top og bund skæres fra, fjerne pletter og lignede.
Rødbederne skæret i skiver på 5-8 mm tykkelse.
Skær peberroden i tykke skiver.
Rødbederne kommes i rengjorte og skoldede glas, med peberroden i mellem lagene.
Eddike, sukker og nelliker gives et opkog, rør til sukkeret er opløst.
tages fra varmen, atamon tilsættes.
Eddike hældes over rødbederne. Glassene lukkes straks, sættes til afkøling.
Er spiseklar efter en uge.

pålæg – dansk – syltning –