Tomatchutney

Kan bruges til mange forskellige ting og sager, prøv den til frikadeller og andre farsretter, brug den som ketchup.

  • 1 kg. tomater
  • 3 stk. løg, evt. rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. chili, grøn
  • 50 g ingefær
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 300g sukker
  • 2 dl hvidvinseddike
  • ½ dl rødvinseddike
  • 1 håndfuld timian- og rosmarinblade, blandet og hakket.

Lav den gerne med et miks af forskellige typer tomater.
Alle slags kan bruges!

Tomater skæres i mindre stykker.
Hak hvidløg, chili og løg, skræl og hak ingefær. I en sauterpande eller bredbundet gryde steges løgene, chili og ingefær i olivenolie til det er let gyldent. Tilsæt tomatkoncentratet og steg videre i 2 min.
Sukker kommes ved og koger under omrøring til sukkeret er smeltet og massen virker grødagtig.
Kom tomatstykkerne ved.
Tilsæt eddiker og krydderurteblade.
Kog det hele under låg i halv time, kog videre uden låg til massen har en marmeladeagtig konsistens.
Fyldes på skoldede og atamon skyllede glas, lukkes til og stilles til afkøling.

tomat – chutney – tilbehør – syltning –